Muzičke radionice za decu sa invaliditetom/hendikepom u Leskovcu

Muzičke radionice za decu sa invaliditetom/hendikepom u Leskovcu

U okviru nacionalnog programa volontiranja mladih „Mladi su zakon 2021“, u okviru konkursa „Šta nam teško“, neformalna grupa „Nota za svakoga“ čija se akcija zove „Radionice zvuka“ je sprovedena u prostorijama  NARNS Gradskog kluba roditelja i nastavnika Leskovac.

„Bilo nam je zadovoljstvo da budemo partneri mladim volonterima, i da na taj način prepoznamo njihovu inicijativu da unaprede razvoj dece sa poteškoćama, na taj način što su osmislili radionice koje su se odvijale po planu i programu, uz klavir i različiti muzičko didaktički materijal“ kaže Milica Mitrović Stojiljković iz Gradskog udruženja roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje“ Leskovac.

Realizovano je ukupno 20 radionica za decu i tinejdžere od 6 do 15 godina sa invaliditetom/hendikepom, što je nastavak aktivnosti koje NARNS klub u Leskovcu sprovodi, a to je Lični pratilac na teritoriji grada. Radionice su bile inkluzivne, osmišljene i prilagođene za  svako dete, a na njima su učestvovala kako deca sa ivaliditetom, tako i deca iz opšte populacije.

Radionice su tokom projektnog perioda, od 19.10.2021. do 10.11.2021. godine izvodila svakodnevno po tri muzička pedagoga sa mentorskom podrškom pedagoga, stručnog radnika Gradskog kluba roditelja i nastavnika Leskovac, a u trajanju po 3h u skladu sa smenskim rasporedom dece u školama. 

„Poštujući sve epidemiološke mere, radionice su uspešno sprovedene, akcija je bila veoma uspešna“ sa ponosom ističe Milica.