Karijerno vođenje za osnovce: sve informacije kako do željenog zanimanja

Karijerno vođenje za osnovce: sve informacije kako do željenog zanimanja

U videu pronađite odgovore na sve dileme roditelja kako da usmere osnovce da odaberu zanimanje po svojoj meri i željenu srednju školu. 

Radionicu je organizovao NARNS u saradnji sa Dimak Srbija u petak, 28. aprila. Informacije je predstavljala Dragana Đurić, v.d. direktorke NARNS-a, a događaj vodila Marija Stevuljević, koordinatorka za PR NARNS-a.

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) sa Nemačkim informativnim centrom za migracije, stručno obrazovanje i karijeru (DIMAK Srbija) sprovodi program namenjen deci i roditeljima koji se suočavaju sa izazovima tokom školovanja, a pre svega deci i roditeljima koji su povratnici iz Nemačke i drugih zemalja, pripadnicima romske nacionalne manjine, deci iz materijalno osetljivih porodica, odnosno svoj deci koja su u riziku od ranog napuštanje školovanja, kao i njihovim porodicama. 

Ukoliko vam je potrebna podrška kao roditelju/staratelju kako bi vaše dete bolje napredovalo u pobrazovanju, preuzmite brošuru i javite se nekoj od naših kancelarija koja se nalazi u jednom od 12 gradova širom Srbije. Vi kao roditelji možete dobiti administrativnu podršku u vezi sa ostvarivanjem prava na vrtić i dodatke, predvodom diploma i sl, a dete može dobiti usmerenje o dostupnim školama, izboru zanimanja, upisnim rokovima i sl. ali i pohađati časove srpskog jezika, pripremnu nastavu za završne ispite i još mnogo toga i sve to potpuno besplatno: https://obrazovanje.org/blog/preuzmite-brosuru-i-informisite-se-kako-da-vase-dete-napreduje-u-skoli/.

Uključite se preko društvenih mreža korišćenjem heštegova #NARNSobrazovanje#ObrazovanjeZaSve.