TV Subotica o OŠ „Ivan Goran Kovačić“ koja je dobitnik priznanja „Đorđe Natošević“

TV Subotica o OŠ „Ivan Goran Kovačić“ koja je dobitnik priznanja „Đorđe Natošević“

OŠ „Ivan Goran Kovačić“ dobila je priznanje „Đorđe Natošević“ koje Skupština AP Vojvodine dodeljuje za izuzetan doprinos u obrazovanju. Za školu koja dosta ulaže  u obrazovni proces, gde se uspesi postižu simbiozom učenika, nastavnika, ali i roditelja, ovo nije neočekivano priznanje, napominje direktorka Branka Bešlić. Postignuća đaka ogledaju se u dobrim rezultatima na takmičenjima, završnim ispitima, ali i na inicijativi i aktivizmu koje  pokazuju kroz organizaciju brojnih humanitarnih akcija.

U školi se posebna pažnja posvećuje vannastavnim aktivnostima, koje se prilagođavaju svakom đaku, negovanju maternjeg jezika, interkulturalnosti, veoma uspešno funkcioniše i „Klub roditelja i nastavnika“, a nastavno osoblje je usmereno na stručno usavršavanje i osnaživanje profesionalnih kompetencija, dodaje direktorka.

Priznanje "Đorđe Natošević", dodeljuje se od 1996. godine za izuzetne rezultate postignute u vaspitno-obrazovnom radu predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, vaspitačima u predškolskim ustanovama, nastavnicima u osnovnim i srednjim školama i pedagozima i psiholozima u ovim ustanovama sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine. Direktorki OŠ „Ivan Goran Kovačić“ ovo je drugo ovakvo priznanje, jer ga je pre tri godine dobila kao pojedinac.