Održana "Familijada" za najmlađe u Leskovcu

Održana "Familijada" za najmlađe u Leskovcu

Vannastavne aktivnosti sjajan su način da se vaspitno-obrazovni karakter škole začini razonodom, zabavom, ali i kulturnim i društvenim aktivnostima.

Gradski klub roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje Leskovac“ je učestvovao kao deo organizacionog odbora u organizaciji manifestacije „Familijada“ koja je bila održana na Međunarodni dan porodice, 15. maja u organizaciji Grada, a uz podršku i učešće raznih institucija kao što su vrtići, gradska biblioteka, centar za stručno usavršavanje, muzička škola…

Manifestacija je održana na gradskom trgu i bila veoma posećena i medijski propraćena. Gradski klub NARNS-a iz Leskovca je na svom štandu imalo tri aktivnosti – poligonske igre, crtanje velike Kuće veština na betonu (da se vidi iz aviona) i oslikavanje lica, tzv.„facepainting“.

Štand su posetile vrtićke grupe nekoliko vrtića i drugi posetioci, deca sa roditeljima, bakama, dekama. Bilo im je zabavno, naročito na poligonu, koji je osmišljen kao takmičarski, za po dva igrača ili dve grupe istovremeno. Najmlađi su se zabavili na velikom crtalištu, gde su uz pomoć mentora, profesorke likovne kulture (koja je ujedno i članica Gradskog kluba roditelja i nastavnika Leskovac), oslikavali veliku Kuću veština ili dobili lep crtež na ruci ili licu. O utiscima najviše svedoče osmesi na licima najmlađih koji su posetili i učestvovali u takmičarskim programima manifetsacije.

Cela manifestacija je bila medijski propraćena na svim lokalnim televizijama i internet portalima. U planiranju i realizaciji su učestvovali upošljenici i članovi Gradskog kluba, a Familijada iako je planirana kao jednokratna aktivnost, ko zna, možda postane i tradicija.

U sklopu aktivnosti fokusiranih na podizanje kvaliteta obrazovanja u Srbiji u postkovid periodu, Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika je posebnu pažnju obratila na vannastavne aktivnosti. Pored toga što je ovaj oblik rada neophodan segment obrazovnog i vaspitnog uticaja na decu i mlade, to je dobar način za stvaranje kohezije između prosvetnih radnika, roditelja i učenika.