Nilske patke, papagaji i paunovi, vannastavna aktivnost u Sečnju sa neobičnim pticama

Nilske patke, papagaji i paunovi, vannastavna aktivnost u Sečnju sa neobičnim pticama

Vannastavna aktivnost učenika prvog i drugog razreda škole u Sečnju održana je u organizaciji Gradskog kluba roditelja i nastavnika Sutjeska sa učiteljicama Aleksandrom, Maricom i učiteljicom produženog boravka Anom.

Zahvaljujući mami Jeleni Živojin koja je omogućila posetu porodičnom uzgajanju ptica koje traje oko 25 godina, deca su naučila da razlikuju nekoliko vrsta papagaja, kao što su ara, tigrica, nimfa, upoznala su se sa neobičnim patkama, nilskim patkama, videli najmanje golubove, te raskošne paunove.

Osim mami Jeleni, posebno se zahvaljujemo Mašinoj, Jovanovoj i Zvezdinoj baki koja nas je srdačno dočekala, poručuju iz NARNS Gradskog kluba i zaključuju “iako smo se malo umorili i ugrejali bilo je lepo”. 

Dobro organizovane vannastavne aktivnosti omogućavaju deci da probuđuju svoju radoznalost, razvijaju nova interesovanja, svoje vrednosti, da se druže, ali su i značajan prostor za samoaktuelizaciju i ostvarenje jedinstvenosti.

U sklopu aktivnosti fokusiranih na podizanje kvaliteta obrazovanja u Srbiji u postkovid periodu, Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika je posebnu pažnju obratila na vannastavne aktivnosti. Pored toga što je ovaj oblik rada neophodan segment obrazovnog i vaspitnog uticaja na decu i mlade, to je dobar način za stvaranje kohezije između prosvetnih radnika, roditelja i učenika.