Kao šlag na tortu došao je školski kamp za đake u Subotici

Kao šlag na tortu došao je školski kamp za đake u Subotici

Kao šlagom tortu školsku godinu 2022/2023. ukrasili smo školskim kampom, poručuju iz Gradskog kluba roditelja i nastavnika Subotica.

Kamp je realizovan u školi „Ivan Goran Kovačić“ u Subotici od 26. 6. do 12. 7. 2023. godine. Učestvovalo je 40 učenika naše škole uzrasta od 6 do 10 godina, kažu iz Gradskog kluba. U kampu su realizovane raznovrsne aktivnosti i to: kreativne radionice, sekcije nemačkog jezika, radionice plesa i ritma, istraživačke radionice kao i rekreativne igre u dvorištu škole. 

Na zanimljiv način obradili smo teme: leto, voda svuda oko nas, svojstva vode i vazduha, životinje koje žive u vodi, recikliraj i napravi narukvicu, ogrlicu, igračku, držač za olovke, napravi i upotrebi boje, poligon igre u dvorištu, igrali smo letnje plesove i zajedno sa učenicima  stvarali razglednice i uspomene na leto 2023. godine.


Kamp su realizovale naše učiteljice Tunde Kenjereš David, Nevena Vasiljević i nastavnica nemačkog jezika Halgato Šomođi Aniko. Kamp je realizovan uz podršku Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije.

U sklopu aktivnosti fokusiranih na podizanje kvaliteta obrazovanja u Srbiji u postkovid periodu, Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika je posebnu pažnju obratila na vannastavne aktivnosti. Pored toga što je ovaj oblik rada neophodan segment obrazovnog i vaspitnog uticaja na decu i mlade, to je dobar način za stvaranje kohezije između prosvetnih radnika, roditelja i učenika.