U Plan razvoja grada Kraljeva uvrštene aktivnosti "Od igre do knjige"

U Plan razvoja grada Kraljeva uvrštene aktivnosti "Od igre do knjige"

Sastanak sa rukovodiocem projektnog tima Lokalne samouprave Kraljevo održan je u sali 2 Skupštine grada Kraljeva 10.11.2021. sa početkom u 9 časova. Ovaj sastanak deo je kampanje javnog zagovaranja o važnosti uvođenja Protolola tranzicije, tj. prelaska dece iz predškolske ustanove (PU) u prvi razred u planove i programe škola i PU i predstavlja nastavak saradnje koji je već ostavren sa predstavnicima Lokalne samouprave u Kraljevu. Više o tome pročitajte ovde.

Zajedno smo jači

„Rukovodioca i člana projektnog tima Lokalne samouprave upoznali smo sa ciljevima i zadacima projekta „Od igre do knjige“ koji se sprovodi u okviru programa podrške civilnom društvu „Dijalog promena“, koji podržava Delegacija EU u Srbiji. Kada smo ih uvele u priču, objasnili smo značaj podrške Lokalne samouprave u učešću u radnoj grupi, praćenju aktivnosti u okviru projekta i važnosti da deca u našoj zajednici imaju polazne osnove jednakih mogućnosti pri prelasku iz predškolske ustanove (PU) u OŠ“ rekla je Dragana Đoković, koordinatroka Gradskog kluba roditelja i nastavnika u Kraljevu i predsednica NARNS-a i dodala da je sastanak „protekao u prijatnoj i uvažavajućoj atmosferi i sagovornici su pokazali da razumeju važnost teme kojom se bavimo“.

Uspešno završene prve zagovaračke aktivnosti u Kraljevu

Dragana je zadovoljna što je cilj sastanka ostvaren, a to je da se u Plan razvoja grada, koji je u izradi, a čiji je rok planiran tokom 2022. godine, implementiraju aktivnosti koje su predviđene projektom “Od igre do knjige“, čiji je nosilac NARNS. "To nam kasnije omogućava održivost projekta" kaže Dragana i dodaje "kao radna grupa, zapazili smo da su predstavnici Lokalne samouprave veoma zainteresovani da nam pomognu da zajedno poboljšamo polazne osnove jednakih mogućnosti za svu decu u našoj zajednici".

Sastanku su prisustvovali: pomoćnik gradonačelnika Marko Matović, gradski većnik Aleksandar Cvetković, članica projektnog tima Lokalne samouprave Sanja Antić, rukovoditeljka projektnog tima Lokalne samouprave Mirjana Prodanović, glavna vaspitačica vrtića „Pčelica“ Ljiljana Živković, pedagoškinja OŠ „Braća Vilotijević“ Vesna Bogićević, pedagoškinja OŠ „ Čibukovački partizani“ Ana Milanović i učiteljica u OŠ „Čibukovački partizani“ Dragana Đoković.

U diskusiju se možete uključiti preko društvenih mreža korišćenjem heštegova #OdIgreDoKnjige, #DijalogPromena i #NARNSobrazovanje. Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Srbijii realizuje se u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog,Republičkim sekratarijatom za javne politikeCentrom za javne politike EU Univerziteta u BeograduOlof Palme Centromkao i sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske.

EUzaTebe_logoProjekat „Od igre do knjige - doprinos uspešnoj tranziciji iz predškolske ustanove u osnovnu školu“  se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“, uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovoran NARNS.