U Leskovcu održana radionica: profesionalna orijentacija i upis u srednju školu

U Leskovcu održana radionica: profesionalna orijentacija i upis u srednju školu

Klub roditelja i nastavnika „Udruženje roditelja i nastavnika Leskovac“ je organizovao je za učenike i učenice završnih razreda osnovne škole, korisnike i korisnice programa „Migracije za razvoj“ radionicu o profesionalnoj orijentaciji kako bi im pomogli da lakše upišu srednju školu i pravac daljeg razvoja kroz obrazovanje.

„Znam da mogu i ne posustajem, mogu samo da zastanem, pitam, pa nastavim. Nikad ne odustajem“ ohrabrujuće su reči jednog osnovca na radionici.

Lokalni koordinator kluba, Zoran Ilić kaže da su upoznali decu sa kalendarom upisa u srednje škole, koji obuhvata datume i tačnu satnicu aktivnosti za predviđeni period. Radionicu su održali osim njega i saradnik na terenu Saša Kadrić, kao i Milica Mitrović, saradnica kluba. Budući srednjoškolci su aktivno učestvovali u radionici, postavljali pitanja i diskutovali i naučili kako da izračunaju bodove  koje će imati iz škole na osnovu njihovog uspeha, koliko mogu maksimalno da osvoje broj poena na završnom ispitu i na koji način mogu ostvariti pravo dobijanja dodatnih bodova kroz mere afirmativne akcije.

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije NARNS zajedno sa Nemačkim informativnim centrom za migracije, stručno obrazovanje i karijeru DIMAK sprovodi program namenjen deci i roditeljima koji su ekstremno siromašni i marginalizovani. Projekat se realizuje u okviru globalnog programa „Migracije za razvoj”(PME) koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), a finansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Program je deo šire inicijative “Povratak u nove šanse” nemačkog BMZ. 

Uključite se u diskusiju korišćenjem heštegova: #ObrazovanjeZaSve i #NARNSobrazovanje.