Saradnjom profesionalaca u Vojvodini do kvalitetnije obrazovne tranzicije

Saradnjom profesionalaca u Vojvodini do kvalitetnije obrazovne tranzicije

Članice Gradskog kluba roditelja i nastavnika Novi Sad organizovale su obuke od javnog značaja koje u svom fokusu imaju razmenu iskustva i osnaživanje profesionalaca u pružanju podrške tokom procesa tranzicije dece iz jednog obrazovnog sistema u drugi, a koje je Ministarstvo koje u svom domenu rada ima obrazovanje je akreditovalo i stavilo na listu kao važne. 

Tokom septembra i oktobra, na svih deset obuka, bilo je 281 učesnik iz vrtića, osnovnih i srednjih škola u opštinama Novi Sad, Inđija, Stara Pazova, Ruma, Bečej, Beočin, Vrbas, Žabalj, Titel, Bačka Planaka, Šid. Obuke u trajanju 8 časova, vodile su članice Kluba koristeći radioničarski metod, diskusiju, ali i učenjem jedni od drugih zaposlenih u obrazovanju na svim nivoima. Obuke su realizovane u vreme pandemije uz poštovanje svih mera, a članice Gradskog kluba su uspele da od deset obuka samo tri održe online, a sve ostale uživo u školama obuhvaćenih projektom.

Teme koje su najviše zanimale učesnike bile su značaj saradnje na svim nivoima u pružanju podrške tokom procesa obrazovne tranzicije, na prelesku deteta iz vrtića u OŠ, iz predmetne u razrednu nastavu i iz osnovne škole u srednju školu.