Radionica za decu i roditelje - podrška deci za napredovanje kroz obrazovanje

Radionica za decu i roditelje - podrška deci za napredovanje kroz obrazovanje

Nemački informativni centar za migracije, stručno obrazovanje i karijeru – DIMAK i Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije - NARNS pozivaju roditelje, povratnike i povratnice iz Nemačke i drugih zemalja na onlajn radionicu pod nazivom "Podrška deci za napredovanje kroz obrazovanje" koja će biti održana uživo u utorak, 22. decembra u 16 časova putem Zoom aplikacije i Fejsbuk stranice DIMAK Serbia.

Radionica je namenjena kako deci, tako i roditeljima, a razgovaraćemo o tome koji su izazovi u obrazovanju za decu i roditelje, kako odabrati osnovnu ili srednju školu ili vrtić, kako podržati dete u učenju na daljinu i kako mu pomoći da napreduje u učenju i kako da roditelji unaprede obrazovanje svog deteta kroz aktivnu saradnju sa školom i nastavnicima. Upoznaćemo vas sa programom, i sa radom klubova roditelja i nastavnika u gradovima: Beograd, Novi Pazar, Zrenjanin, Leskovac i Kraljevo.

Radionicu će voditi Ivana Ristićević, DIMAK savetnica, i Dragana Đurić, savetica za obrazovanje iz NARNS-a.

Onlajn informativna sesija će biti održana u utorak, 22. decembra u 16h putem Zoom aplikacije, a možete pristupiti klikom na link OVDE i putem DIMAK Fejsbuk stranice.

Učešće na radionici je besplatno, ali zbog organizacionih razloga, potrebno je da se prijavite putem linka koji se nalazi OVDE. Prijavite se klikom na link kako biste saznali sve informacije o tome kako da podržite decu u obrazovanju.

Radionica je deo projekta «Podrška integraciji dece u školski sistem» koji se realizuje u okviru globalnog programa „Migracije za razvoj”(PME), koji finansira nemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.