Radionica "Priznavanje diploma stečenih u inostranstvu"

Radionica "Priznavanje diploma stečenih u inostranstvu"

Đaci i studenti koji su se školovali u inostranstvu, osobe koje su sporazumom o readmisiji iz Nemačke ili neke druge strane zemlje vraćeni u Srbiju, neretko se suočavaju sa izazovima prilikom prevoda diploma kada traže posao ili žele da nastave školovanje. Nova radionica koju organizujemo u saradnji sa Dimak Srbija za sve one koji su neku od diploma stekli u inostranstvu biće održana 22. marta od 13 časova i biće tu da odgovori na najčešća pitanja sa kojima se ove osobe suočavaju i dobiće odgovore kako da olakšaju taj proces.

Na informativnoj sesiji biće reči o koracima za priznavanje osnovnoškolskih diploma, srednjoškolskih i fakultetskih, odnosno master diploma.

Informacije predstavljaju: Mirjana Poledica, rukovoditeljka Agencije za kvalifikacije (biće potvrđeno), Dragana Đurić, v.d. direktorke NARNS-a, a događaj vodi Ivana Ristićević, savetnica za povratak i reintegraciju u centru DIMAK Srbija.

Popunite formular za prisustvovanje događaju na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0kIm1P2Y6QoUL7hQzMzDv-YRS7LDzHsu6hNf11hBJPolEjQ/viewform 
Link za pristup događaju: https://us02web.zoom.us/j/86851629883?pwd=VkE1UiswTm9aT3pkTHVvVCs3djdldz09

Ukoliko već niste, lajkujte našu Fejsbuk stranicu https://www.facebook.com/obrazovanjeSrbija.

Ukoliko imate pitanja na raspolaganju je Dragana Đurić, v.d. direktorka Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije, a pitanja možete uputiti slanjem poruke na našoj Fejsbuk stranici ili putem emaila narnsoffice@gmail.com.

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) sa Nemačkim informativnim centrom za migracije, stručno obrazovanje i karijeru (DIMAK Srbija) sprovodi program namenjen deci i roditeljima koji se suočavaju sa izazovima tokom školovanja, a pre svega deci i roditeljima koji su povratnici iz Nemačke i drugih zemalja, pripadnicima romske nacionalne manjine, deci iz materijalno osetljivih porodica, odnosno svoj deci koja su u riziku od ranog napuštanje školovanja, kao i njihovim porodicama. Uključite se preko društvenih mreža korišćenjem heštega #NARNSobrazovanje #ObrazovanjeZaSve.