Podeljena sreća je veća

Podeljena sreća je veća

“Podeljena sreća je veća”, prenosi nam utiske sa podele školskog pribora za decu iz osetljivih kategorija, Zilha Krlić, učiteljica i lokalna koordinatorka Gradskog kluba roditelja i nastvnika u Novom Pazaru.

„Krajem septembra imali smo podelu školskog pribora za decu. Deca i roditelji su se obradovali donaciji koja je izuzetno značajna za decu u smislu opremljenosti za školu i smanjenju troškova i finansijskog opterećenja roditelja kupovinom školskog pribora.

Ovakve aktivnosti uvek predstavljaju lično zadovoljstvo i ispunjenost činjenicom da smo nekog usrećili i izmamili mu osmeh na licu. Zahvaljujemo se organizaciji HELP i nadamo se daljoj saradnji."

Humanitarna organizacija HELP sa kojom je klub u Novom Pazaru ostvario odličnu saradnju donirala je školski pribor za učenike koji su učestvovali u radionicama u okviru projekta „Integracija dece u obrazovni sistem u okviru šireg programa „Migracije za razvoj" koji je tokom protekle godine realizovao NARNS u saradnji sa DIMAK Srbija. Ova značajna i vredna donacija omogućiće deci da kvalitetnije i lakše prate nastavu.

Događaju je prisustvovalo 55 osoba na dve različite lokacije, u OŠ „Desanka Maksimović i OŠ „Rastko Nemanjić” u Novom Pazaru.

Dogovoren je nastavak saradnje sa organizacijom HELP u cilju pružanja podrške povratnicima iz inostranstva i porodicama iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva preko različitih vidova pomoći koje nudi ova organizacija. Podela školskog pribora omogući će deci lakši rad i praćenje nastave. „Motivisaće decu da idu u školu i učestvuju u radionicama koje realizuje naš klub u okviru projekta“ napominje Zilha Krlić.