Peti rođendan NARNS-a

Peti rođendan NARNS-a

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije NARNS je osnovana 24. marta 2017. godine, kao nastavak inicijative “Partnerski za obrazovanje” koja je godinama pre toga okupljala roditelje i prosvetne radnike koji su bili spremni da sarađuju na važnim pitanjima kao što su obrazovanje, inkluzija, bezbednost dece i kao rezultat te saradnje nastali su Gradski klubovi roditelja i nastvanika u 12 gradova širom zemlje.

Povodom petog rođendana Asocijacije, zamolili smo članove i članice naših Gradskih klubova roditelja i nastvanika da vam prenesu svoju priču, kako je tekao dinamičan razvoj Gradskih klubova, kao i šta sve roditelje, učitelje, nastavnike, vaspitače, stručne saradnike škola i vrtića motiviše da rade još složnije na daljem umrežavanju i stvaranju ravnopravnih partnerskih odnosa između roditelja i prosvetnih radnika kako bi stavrali uslove u svim sredinama za kvalitetnije i dostupnije obrazovanje po svakog meri deteta, u cilju stvaranja odgovornog društva.

Pogledajte video priče naših predstavnika širom Srbije i priključite se nekom od Klubova.

Dragana Đurić, v.d. direktorke NARNS-a.

Zorica Vukajlović, učiteljica i članica Upravnog odbora NARNS-a, Beograd. 

Dušan Blagojević, regionalni savetnik NARNS-a u Leskovcu.

Dragana Đoković Nikolić, predsednica Upravnog odbora i lokalna koordinatorka Kluba u Kraljevu.

Članovi i članice Gradskog kluba roditelja i nastavnika OŠ "Sveti Sava" Šabac.

Jagoda Petrović Ukaj, nastavnica i članica Gradskog kluba roditelja i nastavnika Beograd.

Zilha Nuhrović Krlić, učiteljica i lokalna koordinatorka Gradskog kluba roditelja i nastavnika Novi Pazar.

Branka Bešlić, psihološkinja i članica Gradskog kluba roditelja i nastavnika Subotica.

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) posvećena je modelu roditeljsko-nastavničke saradnje i javnog zagovaranja. Nastala je 24. marta 2017. godine kao rezultat inicijative „Partnerski za obrazovanje“, koju su 2015. godine pokrenuli Fondacija za otvoreno društvo i UNICEF kako bi se unapredila saradnja škole i porodice. Ključni fokus i misija Asocijacije je razvoj partnerstva – kulture uvažavanja i saradnje na relaciji roditelji - prosvetni radnici. Ukoliko i vi želite da pokrenete gradski klub roditelja i nastavnika pri predškolskoj ustanovi ili školi, pišite nam na narnsoffice@gmail.com. Pratite nas preko društvenih mreža i uključite se koristeći hešteg #NARNSobrazovanje.