TV Subotica o OŠ „Ivan Goran Kovačić“ koja je dobitnik priznanja „Đorđe Natošević“

TV Subotica o OŠ „Ivan Goran Kovačić“ koja je dobitnik priznanja „Đorđe Natošević“

OŠ „Ivan Goran Kovačić“ dobila je priznanje „Đorđe Natošević“ koje Skupština AP Vojvodine dodeljuje za izuzetan doprinos u obrazovanju. Za školu koja dosta ulaže  u obrazovni proces, gde se uspesi postižu simbiozom učenika, nastavnika, ali i roditelja, ovo nije neočekivano priznanje, napominje direktorka Branka Bešlić. Postignuća đaka ogledaju se u dobrim rezultatima na takmičenjima, završnim ispitima, ali i na inicijativi i aktivizmu koje  pokazuju kroz organizaciju brojnih humanitarnih akcija.

U školi se posebna pažnja posvećuje vannastavnim aktivnostima, koje se prilagođavaju svakom đaku, negovanju maternjeg jezika, interkulturalnosti, veoma uspešno funkcioniše i „Klub roditelja i nastavnika“, a nastavno osoblje je usmereno na stručno usavršavanje i osnaživanje profesionalnih kompetencija, dodaje direktorka.

Priznanje "Đorđe Natošević", dodeljuje se od 1996. godine za izuzetne rezultate postignute u vaspitno-obrazovnom radu predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, vaspitačima u predškolskim ustanovama, nastavnicima u osnovnim i srednjim školama i pedagozima i psiholozima u ovim ustanovama sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine. Direktorki OŠ „Ivan Goran Kovačić“ ovo je drugo ovakvo priznanje, jer ga je pre tri godine dobila kao pojedinac.

Pogledajte ceo prilog OVDE.

Izvor: TV Subotica, novembar 2020. godine