Onlajn priručnik za projektnu nastavu u sedmom i osmom razredu osnovne škole

Onlajn priručnik za projektnu nastavu u sedmom i osmom razredu osnovne škole

Nastava u školi je od velikog značaja za učenike jer se uz nju razvijaju i proširuju pojedinačna opažanja i stručna znanja koja su neophodna za razne životne funkcije, kao i za dalji rad i usavršavanje pojedinca. Pod uticajem smo sve većeg razvoja novih tehnologija i globalne digitalizacije koji su nam svakako ubrzali tempo života. Svedoci smo enormnog rasta novih znanja, pa i sami izvori, interakcije, kao i ciljevi nastave zbog toga postaju dinamičniji. Savremena nastava namenjena deci ima za cilj postizanje kvalitetnijih i trajnijih efekata u smislu usvajanja novih znanja. Proces savremene nastave podrazumeva dinamičnu i kreativnu interakciju roditelja, nastavnika i učenika, pre svega u određenom pedagoškom okruženju.

Ova interakcija se ostvaruje partnerskim odnosom koji se, pored osnovnih metoda izvođenja nastave, realizuje i upotrebom moderne tehnologije u nastavi.

U projekat „Škole za 21 vek“  uključene su sve osnovne škole u Republici Srbiji. Fondacija „Petlja“ je u okviru projekta "Škole za 21.vek" izradila onlajn priručnik "Mikropajton za mikrobit"  koji je namenjen realizaciji projektne nastave u sedmom i osmom razredu osnovne škole.

Kliknite ovde da biste videli kako izgleda priručnik.