Održana tribina „Državna matura – ispit i za roditelje?“

Održana tribina „Državna matura – ispit i za roditelje?“

U organizaciji Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije, održana je 23. decembra 2021. godine, onlajn tribina „Državna matura – ispit i za roditelje?“ sa ciljem potpunijeg informisanja roditelja u vezi sa dizajnom Državne mature, dinamikom predviđenih aktivnosti i mogućnostima koje ova vrsta ispita otvara učeniku. 

Učesnici tribine bili su Marija Krneta, rukovoditeljka grupe za srednje opšte i umetničko obrazovanje, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Gregor Mohorič, vođa projektnog tima projekta Državne mature, a tribinu je vodila jasmina Selmanović, programska direktorka NARNS-a.

Preko 450 roditelja i nastavnika je pratilo tribinu kako preko Zoom-a, tako i preko NARNS Fejsbuk stranice. Jasmina Selmanović je sa učesnicima razgovarala o tome kako ispit državne mature funkcioniše, ali je ostalo dosta otvorenih pitanja iz publike i zbog toga će NARNS i u narednom periodu organizovati slične tribine kako bismo roditelje, nastavnike i same učenike što bolje upoznali i pripremili ih za čitav proces.

 Pogledajte snimke tribine ovde:

I ovde: