Održana radionica o odgovornosti

Održana radionica o odgovornosti

Klub roditelja i nastavnika Beograd zajedno sa Centrom za integraciju mladih održao je za korisnike i korisnice programa „Migracije za razvoj“ u Ustanovi kulture Stari grad, “Parobrod” Beograd, radionicu o odgovornosti prema sebi i drugima, a koja je deo šireg programa opismenjavanja romskih učenika koji su sporazumom o redmisiji vraćeni u Srbiju iz inostranstva.

Radionicama-dopunskim časovima prisustvuju mladi koji imaju 14 godina starosti i više i na njima naši saradnici Zorica Vukajlović, učiteljica u OŠ “Veljko Dugošević", Beograd i Branko Mitrović, romski asistent, najviše rade na govornoj kulturi i matematici. Časove održavaju jednom nedeljno kako bi ova deca i mladi dobili dodatna znanja i veštine koje će im omogućiti da postanu ravnopravni članovi društva.

Radionica na temu “Odgovornost” kroz diskusije, individulani rad, rad u paru, doprinela je shvatanju i sagledavanju odgovornosti kako prema sebi tako i prema drugima, svakog dana u raznim situacijama i sa raznim ljudima, kako u školi, tako i u porodici, a sutradan na radnom mestu.

Utisak naših saradnika je da su saradljivi i asertivni, "Učenici redovno dolaze svake nedelje na sve radionice i veoma su motivisani za rad", kaže Zorica, učitaljica. Mladi poručuju “Nama je super sa vama”, “Volimo što radite sa nama!”.

 

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije NARNS zajedno sa Nemačkim informativnim centrom za migracije, stručno obrazovanje i karijeru DIMAK sprovodi program namenjen deci i roditeljima koji su ekstremno siromašni i marginalizovani. Projekat se realizuje u okviru globalnog programa „Migracije za razvoj”(PME) koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), a finansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Program je deo šire inicijative “Povratak u nove šanse” nemačkog BMZ.

Uključite se u diskusiju korišćenjem heštegova: #ObrazovanjeZaSve i #NARNSobrazovanje.