Nova YouTube igrica za decu: #ResiIgricu

Nova YouTube igrica za decu: #ResiIgricu

Internet je, iako na prvi pogled ne izgleda baš tako, kompleksan sistem u kome se treba snaći, a za to je neophodno biti digitalno pismen. Digitalna pismenost podrazumeva znanje i set veština za snalaženje u digitalnom prostoru u kome svi ljudi, a ponajviše deca, danas provode naviše vremena.

Na letnjem raspustu zabava je na prvom mestu, ali to nije razlog da deca u ovom periodu ne urade i nešto korisno i uče van obaveznih školskih časova. Jedna ideja je da se oprobaju u novoj YouTube igrici.

U okviru programa Nova pismenostPropulsion je proizveo YouTube igricu koja prikazuje različite situacije sa kojima se deca susreću dok provode vreme na internetu i društvenim mrežama, sa ciljem da se na zabavan način, prilagođen interesovanjima mladih digitalnih generacija, unaprede digitalna pismenost i digitalne veštine, važnih za lakše snalaženje u digitalnom prostoru.

Ko su i šta rade influenseri i influenserke na internetu, šta zaista znači broj pratilaca na društvenim mrežama i koliko je to zaista važno, više o zaštiti ličnih podataka na internetu, cyberbullying-u, kao i o autorstvu, monetizaciji i zaradi na internetu. Ovo su samo neke od tema sa kojim se svi susreću dok konzumiraju i proizvode sadržaj na internetu, a često ne znaju mnogo o tome.

Nova YouTube igrica je sjajan način da se deca zabave, a da istovremeno steknu neophodna znanja i veštine kako bi bili bolje pripremljeni za provođenje vremena na društvenim mrežama, mestom okupljanja novih generacija.

Igrica je dostupna na YouTube kanalu #ResiIgricu: https://pr.fo/RIYouTube.