Kako biti dobar roditelj/nastavnik u vreme epidemije? Radionice o pozitivnom roditeljstvu u Kraljevu

Kako biti dobar roditelj/nastavnik u vreme epidemije? Radionice o pozitivnom roditeljstvu u Kraljevu

Kako ostvariti dobar odnos sa decom? Kako biti dobar roditelj/nastavnik u vreme epidemije? Koje su potrebe dece? Samo su neke od tema koje su prosvetne radnice iz Gradskog kluba roditeja i nastavnika Kraljevo u okviru projekta "Dijalog promena - Od igre do knjige" priredile za roditelje i nastavnike đaka osnovnih škola u ovom gradu.

Radionioce o pozitivnom roditeljstvu su održane u OŠ „Čibukovački partizani“ u periodu od 18.11.2021. do 22.11.2021. godine u više ponuđenih termina kako bi se roditelji i prosvetni radnici, kojima su radionice i namenjene, prilagodili epidemiološkoj situaciji i prisustvovali u što većem broju, a taj cilj je i ostvaren jer je adionicama prisustvovalo 68 roditelja i nastavnika. 

Radionice su držale iskusne trenerice i predavačice, učiteljice Ivana MIlanović, Tamara Miloradović i pedagoškinja Ana Milanović roditeljima i nastavnom osoblju koje radi sa uzrastom učenika od 1. do 5. razreda osnovne škole. "Nakon radionica diskutovali smo o dilemama, snagama i strahovima koje kao roditelji imamo, načinima na koji reagujemo, adekvatnim porukama koje deci upućujemo... U završnom delu radionice učesnici su izlagali svoje utiske o korisnosti obuke, šta će prvo da urade kada odu svojim kućama i šta je to što možemo svi da uradimo kako bi stvorili siguran odnos sa decom", ističe Dragana Đoković Nikolić, koordinatorka ovog projekta u Kraljevu.

U diskusiju se možete uključiti preko društvenih mreža korišćenjem heštega #DijalogPromena, #OdIgreDoKnjige i #NARNSobrazovanje. Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji i realizuje se u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Republičkim sekratarijatom za javne politikeCentrom za javne politike EU Univerziteta u BeograduOlof Palme Centrom kao i sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekat „Od igre do knjige - doprinos uspešnoj tranziciji iz predškolske ustanove u osnovnu školu“ se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“, uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovoran NARNS.