Info-sesija "Saznajte sve o Državnoj maturi"

Info-sesija "Saznajte sve o Državnoj maturi"

Onlajn radionica koju organizujemo za roditelje srednjoškolaca u saradnji sa DIMAK Srbija, biće održana u sredu, 8. marta 2023. godine sa početkom u 15 časova putem Zoom platforme je na temu završnog ispita za kraj srednje škole, odnosno o Državnoj maturi koja se ove godine prvi put održava na ovaj način u našoj zemlji.

Dobićete odgovore na brojna pitanja, među kojima su:

- Šta predstavlja ispit Državna matura, koji ispit se polaže?

- Zašto se menja način završetka srednje škole?

- Gde i kako se polaže Državna matura?

- Ko polaže maturu?

O ovim i drugim temama od značaja za učenike i učenice koje završavaju srednju školu ove godine, kao i odrasle koji završavaju funkcionalno obrazovanje odraslih razgovaramo sa Draganom Đurić, v.d. direktorke NARNS-a. Događaj vodi Ivana Ristićević, savetnica za povratak i reintegraciju u centru DIMAK Srbija.

* Popunite formular za prisustvovanje događaju na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMhk5mQT0YB4dbfbBLWr0bTlr4exkdCtq3Mu9WqCzB0kV_1Q/viewform 
** Link za pristup događaju: https://us02web.zoom.us/j/86851629883?pwd=VkE1UiswTm9aT3pkTHVvVCs3djdldz09

*** Ukoliko već niste, lajkujte našu Fejsbuk stranicu https://www.facebook.com/obrazovanjeSrbija.

Ukoliko imate pitanja na raspolaganju je Dragana Đurić, v.d. direktorka Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije, a pitanja možete uputiti slanjem poruke na našoj Fejsbuk stranici ili putem emaila narnsoffice@gmail.com.

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) sa Nemačkim informativnim centrom za migracije, stručno obrazovanje i karijeru (DIMAK Srbija) sprovodi program namenjen deci i roditeljima koji se suočavaju sa izazovima tokom školovanja, a pre svega deci i roditeljima koji su povratnici iz Nemačke i drugih zemalja, pripadnicima romske nacionalne manjine, deci iz materijalno osetljivih porodica, odnosno svoj deci koja su u riziku od ranog napuštanje školovanja, kao i njihovim porodicama. 

Uključite se preko društvenih mreža korišćenjem heštega #NARNSobrazovanje.