Geodetska tehnička škola-nastava na daljinu

Geodetska tehnička škola-nastava na daljinu

Geodetska tehnička škola je osnovana 1947. godine, kada je postala samostalna škola, pod nazivom koji i danas nosi. Osnovna delatnost škole je srednje stručno obrazovanje koje se stiče u području rada geodezije i građevinarstva.

Mnoge reforme u obrazovanju tokom prošlog veka zahvatile su i ovu školu. Više puta je menjan program i trajanje školovanja Do sada je škola obrazovala oko 7000 mladih ljudi. Većina njih je nastavila dalje školovanje, na višim školama i fakultetima u zemlji, a neki od učenika su otišli u inostranstvo na dalje usavršavanje.

Usled vanrednih mera povodom epidemije, celokupna nastava u školama organizovana je na daljinu. U Geodetsko tehničkoj školi aktivan je Klub roditelja i nastavnika koji je deo Beogradskog kluba roditelja i nastavnika. 

Članovi Kluba roditelja i nastavnika Geodetske tehničke škole sproveli su istraživanje preko kog su anketirani nastavnici, roditelji i deca na temu kako se snalaze u novim okolnositma i da li su uspeli da se prilagode novom načinu rada.

Kompletan čalnak o istraživanju sprovedenom u Geodetsko tehničkoj školi objavljen je na sajtu škole.