Evropske prestonice kulture 2022. g. - Jestive školske bašte

Evropske prestonice kulture 2022. g. - Jestive školske bašte

Angažovani u zajednici – međunarodna konferencija


Jestive školske bašte i urbana poljoprivreda objedinjujući su koncepti koji utiču na svakodnevni život građana jer sadrže brojne skrivene, ekonomske i ekološke mogućnosti.

Srbija, Litvanija i Luksemburg biće države domaćini Evropske prestonice kulture 2022. godine. Mnogi od nas tragaju za dubljim i smislenijim putovanjima. Kulturni turizam - putovanja koja daju prednost učenju i uvažavanju različitih načina života sve su privlačnija. Glavni faktor ovog važnog aspekta kulturnog identiteta je uloga hrane.

Kako se ove dve stvari mogu kombinovati radi sinergije, odgovore će dati panelisti međunarodne konferencije “Angažovani u zajednici” koja će biti održana 24. avgusta od 16 do 17 časova.

Govornici:

  • Angela McKee Brown, The Edible Schooliard Project, SAD
  • Sally Bourdon, Fab Lab, Barselona
  • Dragana Đurić, Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije
  • Bjorn Low, Edible Garden City, Singapur

Moderatorka:

Julia Dalmadi, Future Food Institute, Nemačka.

Događaj će biti onlajn i možete ga pratiti preko Fejsbuk stranice https://www.facebook.com/SustainableGastro ili Nacionalne asocijacija roditelja i nastavnika Srbije https://www.facebook.com/obrazovanjeSrbija. Učešće je besplatno, možete se prijaviti putem linka: https://socialgastronomy-org.zoom.us/meeting/register/tZIufumvrTgiGtOxTJ1mDgAA_8WEeGklVpje

Nezavisni dijalog održava se uoči Samita UN o prehrambenim sistemima i početna je tačka za identifikovanje izazova i mogućnosti u okviru zajedničkog projekta „Jestiva školska bašta“ sa Esch2022, Kaunas2022 i NoviSad2022 koji će biti Evropske prestonice kulture naredne godine.